Zambetul tau este nepretuit si poate schimba multe lucruri, mai multe decat ai putea crede. Un zambet natural si sanatos „tradeaza” multe detalii despre starea ta de spirit, stare aflata in stransa legatura cu expresia chipului tau, 93% din interactiuni fiind non-verbale.
Dr. Eva Kaiser, Professional & Scientific Relations Manager la Blend-a-med, ne ajuta sa intelegem mai bine de ce protectia smaltului dintilor este cea mai buna cale catre o excelenta igiena orala:
De ce este smaltul dintilor atat de important pentru un zambet sanatos?
Dintii sunt alcatuiti din diferite structuri precum smalt, dentina si ciment. Smaltul este primul strat protector al dintilor si totodata cea mai dura substanta din corpul omenesc (90% calcifiata). Desi cel mai rezistent tesut al corpului datorita continutului ridicat de minerale, smaltul dintilor poate fi totusi afectat. Acest proces este cunoscut sub numele de demineralizare si poate duce la carii si nevoia unor reparatii dentare complexe.
Ce provoaca distrugerea smaltului dentar?
Acizii ce produc bacterii duc la scaderea ph-ului ce inconjoara dintele si la demineralizarea smaltului. Daca demineralizarea cauzata de bacteriile acide este sustinuta de-a lungul timpului, aceasta poate cauza carii. Un alt tip de demineralizare survine de fiecare data cand mancam sau bem ceva acid. Smaltul dintilor devine mai sensibil pentru scurt timp, pierzandu-si o parte din continutul mineral.
Sunt cativa factori ce contribuie la slabirea smaltului de-a lungul timpului, fapt ce poate duce la o decolorarea a dintilor, la o sensibilitate sporita si deseori poate atrage operatii costisitoare precum fatetarea sau acoperirea dintilor cu coroane. Procesul de imbatranire are de asemenea un impact considerabil asupra smaltului dintilor, cauzand pierderea stralucirii. De fapt, stratul de smalt gros de 1,5 mm se deterioreaza aproximativ 0,5 mm in partea a doua a vietii.