Tehnica PRF-ului

12_200_200Atât înălţimea, cât şi grosimea deficitară a crestelor edentate reprezintă obstacole dificil de trecut în cadrul tehnicilor de adiţie folosite în implantologia orală. Provocarea cea mai mare apare atunci când în zonele de augmentat există defecte osoase importante care complică şi mai mult predictibilitatea rezultatului cât şi manopera chirurgicală. Există numeroase tehnici disponibile pentru a reconstrui crestele reziduale deficitare.

Helpdent Clinic este singura clinica din Romania unde se utilizeaza material de aditie de origine umana cu denumirea comercială Regenaform® asociat cu utilizarea PRF-ului (Platelet-Rich Fibrin).

Tehnica PRF-ului a fost dezvoltată în Franţa de către Choukroun et. al. (2001). Este un concentrat de trombocite bogat în fibrină utilizat pe scară largă pentru a accelera vindecarea ţesuturilor moi şi dure.

PRF-ul este strict o fibrină autologă ce serveşte ca matrice bogată în trombocite şi leucocite citokine.

Avantajele sale faţă de PRP (Platelet-rich plasma –Marx 1998) sau PRGF (Plasma Rich in Growth Factors – Anitua 1999) includ uşurinţa de pregătire, cheltuieli minime şi lipsa de modificări biochimice (nu se foloseşte trombina bovină sau anticoagulant).

Comentariile sunt închise.